Aktiviteter

Vilken sommarutflykt!

Sannerligen är inte Arkösund en riktig pärla. Med leasad buss tog vi oss ner till Arkösund och möttes av ett gäng som tog emot på bryggan. Tillsammans med en öl/mineralvatten inmundigades grillad korv medan minglade och lyssnade kvällens upplägg. Vi delade in oss grupper och fick alla uppleva en härlig båttur ut till Bergön där vi fick en guidad tur av militärhistorikern Lars Hansson och förvaltaren Håkan Mauritzon. Vi var alla stumma inför det arbete som lagts ner därute och den vision Håkan målade upp. Sjöräddningssällskapet bjöd på en fantastisk guidad tur på sina båtar, där vi fick höra om deras ovärderliga arbete. Kvällen avslutades med en underbar tvårätters på Arkösund hotell, där Nftg också hade glädjen att dela ut en check på 10 000 kr till Sjöräddningssällskapet. Solen strålade liksom alla vi som tagit chansen att tacka ja till denna minnesvärda utflykt. Tack till alla inblandade – och våra medlemmar!

Härligt årsmöte!

Så var det då dags för Nftg:s årsmöte. Kvällen till ära hade vi bjudit in Mats Lygrell på LinkedCoach som föreläste om LinkedIn. Därefter sedvanligt årsmöte med vår ordförande Mikael Åhrberg föredragandes. Kvällen avslutades med härligt mingel och en utsökt middag från Köket Hellsing.

En helkväll på Martin & Servera

Norrköpings företagsgrupp besöker Martin & Servera

Norrköpings företagsgrupp besöker Martin & Servera

Intressant och trevlig kväll hos Martin & Servera när Cecilia Ullgren och Ensar Bilalli berättade om företagets historia, mål, vision och värdegrund. Därefter en storslagen rundvandring i det cirka 30 000 kvm högteknologiska stora lagrret och logistikcentrret (med skiftande temperatur: från ”lagervärme” till ”frysbox”) – imponerande!

En riktigt god charkbricka och spännande diskussionsämnen avslutade kvällen.

Vi säger stort tack till Martin & Servera för ett fantastiskt givande företagsbesök!

Företagsbesök på Tesla, Norrköping

Besök på Tesla, Norrköping

För att citera vår ordförande: Då har vi i Norrköpings Företagsgrupp varit på företagsbesök hos Tesla i Norrköping, vilket härligt värdskap Elin och hennes gäng visade oss och tack för att jag fick köra en Tesla S Plaid på över 1000hk!!! Vilket j…a drag…. ursäkta språket, men det var galet! 🙂

Kräftskiva och ölprovning på Bråviken GK

Vad är väl en kräft- och skaldjursbuffé med Norrköpings Företagsgrupp om inte helt underbar! Kvällen inleddes med en kort resumé om Bråvikens GK, deras framtidssatsningar och visioner. Därefter höll Anne-Lie Boman från Fenix Brewery en ölprovning. Många spännande smaker, och några favoriter – olika bland var och en av oss så klart. Kvällen avslutades med den efterlängtade buffén med skaldjur, kräfter, potatissallader, pajer och annat smått och gott. Goda samtal och dryck gjorde sitt till! Tack alla ni som kom och tack Anne-Lie och Bråviken Golvklubb! Nästa event blir den 26 oktober. Hemligt än så länge, men håll utkik och Save the Date!

Rejmyre Glasbruk – ett stycke svensk historia

Efter en trevlig busstur genom de Rejmyrska skogarna kom vi fram till Rejmyre Glasbruk som grundades 1810. Vi togs emot av VD och ägare Viktor Söderberg och besökschefen Rebecca Pihl. I hyttan fick vi lyssna till ett stycke svensk glasbrukshistoria. Därefter fick vi en guidad tur för att sen få skåda hur en mycket skicklig glasblåsare skapar de alster som säljs på Rejmyre Glasbruk. Det såg enkelt ut … men vi förstod snart (efter att vi fått testa) att det tar många år att bli en skicklig glasblåsare. En rundtur i butiken gav mersmak, här fanns så otroligt mycket vackert. Bilderna ovan visar bara ett axplock. Hit vill man komma fler gånger! Kvällen avslutades med en god middag i den gamla gästgivaregården.

Varmt tack Viktor Söderberg för denna minnesvärda kväll!

Dolphins briljerar mot Nässjö

En mycket trevlig kväll tillbringades på Stadium Arena med burgare & bärs och som avslutning en rafflande match mot Nässjö som slutar med seger för Dolphins: 99-76.

Räkfrossa på Göta kanal


Vad mer kan man önska sig en sensommarkväll i augusti? Vi steg ombord på den 200-åriga Göta kanal-båten M/S Göta Lejon där vi blev serverade en välkomstdrink. Därefter kastade vi loss och färdades ut mot Stegeborg samtidigt som kvällens räkfrossa inleddes. Tror de flesta kan understryka att det var väldigt gott om räkor. Skålarna fyllde på om och om igen. Så gott det var! Till maten serverades mineralvatten och lättöl, och för de som önskade något starkare kunde man glädjas åt att baren hölls öppen hela kvällen lång. Ännu en  supertrevlig aktivitet för våra medlemmar i NFTG.

Romprovning när den är som bäst

Så spännande att få höra Heidi och Anders från HARREL berätta om tillverkning av rom! Provsmakningen gav mersmak och det var både en och annan som skrev upp sig på ett ekfat . Stort tack HARRELS – vår alldeles egna romtillverkare här i Norrköping.

 

 

 

 

Wow vilket årsmöte!

Ja jösses, vilket årsmöte! Sällan har ett årsmöte varit så välbesökt. Men så hade vi alla också längtat efter att äntligen få ses live på Söderköpings Brunn. Dessutom till en fantastiskt kul föreläsning av Cathtrine Tibbling, tätt följt av en helt underbar 3-rätters middag. Tack Mikael Åhrberg som styrt med all matlagning 😉

Vinprovning á la Calderon

Nu när vi inte kan åka till Italien, så får vi ta en del av landet och dess kultur till Norrköping!

En entusiastisk skara fick förmånen att (i tanken) resa till Italien på en härlig vinprovning i höstmörkret. Med oss hade vi Stig Calderon på Wineshare Sweden som höll i provningen tillsammans med sommelier Elin Lindell. Alltid lite extra go känsla, när det är en medlem som håller i aktivitet. Stort varmt tack för fantastiska smaker, glada samtal och ett mycket trevligt bemötande av personalen på Odd Fellows lokaler. Här är vinerna vi njöt av

Prosecco, Extra dry, artikelnr 75634
Ripa delle Mandorle, bianco, artikelnr 72309
San Jacopo rosé, artikelnr 76819
San Jacopo Rosso, artikelnr 78207
Amphiarao, artikelnr 79082
Stranero, artikeln 79227

Vill du läsa mer om Stigs viner, kika in på hans hemsida, klicka här.

 

 

Prova på golf!

Ett härligt gäng träffades på Klinga, och hade en härlig kväll på banan som avslutades med lite god mat framåt kvällskvisten. Tack alla ni som kom – och inte minst till Norrköping Söderköping Golfklubb som stod för arrangemanget!

Osynliga mysterier på Visualiseringscenter

Som första event för året bjöd Nftg sina medlemmar på en minst sagt intressant film i domen på Visualiseringscenter: Osynliga mysterier i 3D. Filmen avslöjar fenomen som det mänskliga ögat inte hinner uppfatta då det sker för långsamt, för snabbt eller är för litet. Hur stor är en loppa, ett kvalster eller en nanopartikel? Vad finns i luften runt omkring oss som vi andas in? Vad kan hända under en mikrosekund och hur förändras vår omgivning under ett helt år?

Samtalsämnena gick varma efter filmen, när vi samlades i restaurangen och åt en väldigt god middag.

Stort varmt till Visualiseringscentret, för denna upplevelserika kväll!

Vita Hästen möter Modo

Strax innan jul samlades gänget på Nftg för att gå på hockey, se Vita Hästen möta Modo, och äta varmkorv. Kvällen höll vad den lovade och vi kunde konstatera att Vita hästen vann med 4-3. Heja!

Ölprovning på Nääs Gårdsbryggeri

Nu hösten stod inför dörren fick vi återuppleva en mycket uppskattad aktivitet som vi genomförde 2015. Denna gång begav vi oss till Nääs, för att pröva (enligt vår kassörs tycke), Östergötlands bästa öl. Vi fick en lektion i ölets vandring, från ax till limpa i ”flytande” form! Vandringen avslutades med en mycket god middag i goda vänners lag! 

Stort varmt tack till Nääs Gårdsbryggeri för all kunskap, all god öl och middag därtill!

Vinprovning hos Vin & Spirituosakällaren

I början av november var det mysigt att gå ner till den anrika Vin & Spirituosakällaren, som ligger vid Gamla torget. Kvällen inleddes med smakrik pumpasoppa – och vatten! Men snart skulle vi få uppleva skillnaden i syn, doft och smak mellan olika druvor från den ”gamla världen”, det vill säga från Spanien, Italien och Frankrike. Vinprovningen hölls av Åke Pettersson, kursledare för Munskänkarna och vinkännare med lång erfarenhet.

Stort tack säger vi till Lasse och Paola, som driver Vin & Spirituosakällaren.

F 13 och dess 50-åriga historia

F13 var under 50 år en mycket viktig och hemlig arbetsplats, som många har hört talas om men få egentligen känner till. Denna kväll fick vi tillfälle att kika in dem. Vi fick lyssna till de gamla piloternas berättelser och fick vetskap om hur man arbetade med radarspaning, övervakning av svenskt luftrum och hur främmande flyg avvisas. Vi fick också se utställningen där en riktig JA37 Viggen finns samt arbetsplatsen F13, med all dess teknik. Till detta bjöds på kaffe och smörgås.

Varmt tack till personalen på F!3!

Avengers!

En ovanligt varm majdag fick vi chansen att mäta våra krafter mot Hulken och smidigheten hos Spiderman på en VIP-visning. Utställningen som lockat och hänfört fans och mediavärlden runt om världen fick också oss att dra på smilbanden. Utställningen innehöll originalrekvisita från filmerna, interaktiva skärmar, uppdrag och utmaningar. Och visst klev vi alla ut som riktiga superhjältar och intog därefter en god buffé i glada ordalag.

Tack till Upplev Norrköping!

Bowling på Haga

Sent kommer vi glömma denna kväll där vi, förutom att vi spelade bowling och åt en klassisk hamburgertallrik, också fick ett par historierna till bords från självaste bartendern och hovmästaren. Dessa fick man inte vara allt för prydd för att gilla … Vi korade naturligtvis även en klar vinnare: IBAB. Stort grattis säger vi i styrelsen och passar också på att tacka alla medlemmar som förhöjde kvällen med både glada och galna tillrop – och inte minst stort tack till Haga Bowling!

 

 

 

Besök hos Sigge på Platinum Cars

En regnig kväll i november fick vi chansen att drömma oss bort till varma sommarkvällar i en sportbil … hos Platinum Cars. Ett unikt företagsbesök, där vi fick lyssna till Sigges resa, som började på garageuppfarten där hemma med försäljning av ”vanliga” bilar och slutade (?) med norra Europas största återförsäljare av lyxbilar: Platinum Cars – där drömmen blir verklighet!

En, inte helt oviktig sak fick vi med oss: Ge aldrig upp din dröm! Stort tack Sigge! Kvällen avslutades med en superb tvårättersmiddag på Scandic, medan drömmarna tog fart …

En helkväll i Arkösund

Det var ett glatt gäng som onsdagen den 17 maj begav sig av i den inhyrda bussen med destination Arkösund. Väl där fick vi en välkomstdrink och lite tilltugg på nyrenoverade Arkösunds hotell och fick därefter träffa representanter för SSRS som berättade om deras fantastiska verksamhet. Därefter fick vi en guidning runt kajen och en titt på deras båtar. Efter det begav vi oss till hotellet där vi fick inmundiga en mycket god middag. Pelle Dahllöf berättade under måltiden om utvecklingen i Arkösund med både marina och hotell. En helkväll att minnas!

 

 

Besök på Rustas lager

Den 27 april fick vi chansen att stifta bekantskap med Hem- och fritidsproduktkedjan Rusta. Kvällen inleddes med av Emma Lang som berättade om Rustas verksamhet. Därefter åtnjöt vi en god räksmörgås och en dricka därtill. Lite kaffe och en biskvi rundade av det hela. Sedan blev det rundvandring på ett fantastiskt imponerande lager med hela 57 000 kvadratmeter lageryta.

NTFG vill rikta ett stort tack till Rusta och ett särskilt tack till Emma som tog emot oss och gjorde det till en mycket intressant kväll.  

Karstorps bildemontering

Från katastrof till Sveriges modernaste bildemontering …

Eddie Jonsson berättar om verksamheten, det stora miljötänket och återvinning av skrotbilar.

Välkommen på EM-fotboll på Östgötaporten!

Nu har du som medlem möjlighet att se matchen mellan SVERIGE – IRLAND den 13 juni.

Anmäl dig senast den 8/6 till asa.stenmark@ifknorrkoping.se

Styrelsen vill rikta ett varmt tack till Gert på SEB som erbjuder oss i NFTG att gå på matchen.