Aktiviteter

Osynliga mysterier på Visualiseringscenter

Som första event för året bjöd Nftg sina medlemmar på en minst sagt intressant film i domen på Visualiseringscenter: Osynliga mysterier i 3D. Filmen avslöjar fenomen som det mänskliga ögat inte hinner uppfatta då det sker för långsamt, för snabbt eller är för litet. Hur stor är en loppa, ett kvalster eller en nanopartikel? Vad finns i luften runt omkring oss som vi andas in? Vad kan hända under en mikrosekund och hur förändras vår omgivning under ett helt år?

Samtalsämnena gick varma efter filmen, när vi samlades i restaurangen och åt en väldigt god middag.

Stort varmt till Visualiseringscentret, för denna upplevelserika kväll!

Vita Hästen möter Modo

Strax innan jul samlades gänget på Nftg för att gå på hockey, se Vita Hästen möta Modo, och äta varmkorv. Kvällen höll vad den lovade och vi kunde konstatera att Vita hästen vann med 4-3. Heja!

Ölprovning på Nääs Gårdsbryggeri

Nu hösten stod inför dörren fick vi återuppleva en mycket uppskattad aktivitet som vi genomförde 2015. Denna gång begav vi oss till Nääs, för att pröva (enligt vår kassörs tycke), Östergötlands bästa öl. Vi fick en lektion i ölets vandring, från ax till limpa i ”flytande” form! Vandringen avslutades med en mycket god middag i goda vänners lag! 

Stort varmt tack till Nääs Gårdsbryggeri för all kunskap, all god öl och middag därtill!

Vinprovning hos Vin & Spirituosakällaren

I början av november var det mysigt att gå ner till den anrika Vin & Spirituosakällaren, som ligger vid Gamla torget. Kvällen inleddes med smakrik pumpasoppa – och vatten! Men snart skulle vi få uppleva skillnaden i syn, doft och smak mellan olika druvor från den ”gamla världen”, det vill säga från Spanien, Italien och Frankrike. Vinprovningen hölls av Åke Pettersson, kursledare för Munskänkarna och vinkännare med lång erfarenhet.

Stort tack säger vi till Lasse och Paola, som driver Vin & Spirituosakällaren.

F 13 och dess 50-åriga historia

F13 var under 50 år en mycket viktig och hemlig arbetsplats, som många har hört talas om men få egentligen känner till. Denna kväll fick vi tillfälle att kika in dem. Vi fick lyssna till de gamla piloternas berättelser och fick vetskap om hur man arbetade med radarspaning, övervakning av svenskt luftrum och hur främmande flyg avvisas. Vi fick också se utställningen där en riktig JA37 Viggen finns samt arbetsplatsen F13, med all dess teknik. Till detta bjöds på kaffe och smörgås.

Varmt tack till personalen på F!3!

Avengers!

En ovanligt varm majdag fick vi chansen att mäta våra krafter mot Hulken och smidigheten hos Spiderman på en VIP-visning. Utställningen som lockat och hänfört fans och mediavärlden runt om världen fick också oss att dra på smilbanden. Utställningen innehöll originalrekvisita från filmerna, interaktiva skärmar, uppdrag och utmaningar. Och visst klev vi alla ut som riktiga superhjältar och intog därefter en god buffé i glada ordalag.

Tack till Upplev Norrköping!

Bowling på Haga

Sent kommer vi glömma denna kväll där vi, förutom att vi spelade bowling och åt en klassisk hamburgertallrik, också fick ett par historierna till bords från självaste bartendern och hovmästaren. Dessa fick man inte vara allt för prydd för att gilla … Vi korade naturligtvis även en klar vinnare: IBAB. Stort grattis säger vi i styrelsen och passar också på att tacka alla medlemmar som förhöjde kvällen med både glada och galna tillrop – och inte minst stort tack till Haga Bowling!

 

 

 

Besök hos Sigge på Platinum Cars

En regnig kväll i november fick vi chansen att drömma oss bort till varma sommarkvällar i en sportbil … hos Platinum Cars. Ett unikt företagsbesök, där vi fick lyssna till Sigges resa, som började på garageuppfarten där hemma med försäljning av ”vanliga” bilar och slutade (?) med norra Europas största återförsäljare av lyxbilar: Platinum Cars – där drömmen blir verklighet!

En, inte helt oviktig sak fick vi med oss: Ge aldrig upp din dröm! Stort tack Sigge! Kvällen avslutades med en superb tvårättersmiddag på Scandic, medan drömmarna tog fart …

En helkväll i Arkösund

Det var ett glatt gäng som onsdagen den 17 maj begav sig av i den inhyrda bussen med destination Arkösund. Väl där fick vi en välkomstdrink och lite tilltugg på nyrenoverade Arkösunds hotell och fick därefter träffa representanter för SSRS som berättade om deras fantastiska verksamhet. Därefter fick vi en guidning runt kajen och en titt på deras båtar. Efter det begav vi oss till hotellet där vi fick inmundiga en mycket god middag. Pelle Dahllöf berättade under måltiden om utvecklingen i Arkösund med både marina och hotell. En helkväll att minnas!

 

 

Besök på Rustas lager

Den 27 april fick vi chansen att stifta bekantskap med Hem- och fritidsproduktkedjan Rusta. Kvällen inleddes med av Emma Lang som berättade om Rustas verksamhet. Därefter åtnjöt vi en god räksmörgås och en dricka därtill. Lite kaffe och en biskvi rundade av det hela. Sedan blev det rundvandring på ett fantastiskt imponerande lager med hela 57 000 kvadratmeter lageryta.

NTFG vill rikta ett stort tack till Rusta och ett särskilt tack till Emma som tog emot oss och gjorde det till en mycket intressant kväll.  

Karstorps bildemontering

Från katastrof till Sveriges modernaste bildemontering …

Eddie Jonsson berättar om verksamheten, det stora miljötänket och återvinning av skrotbilar.

Välkommen på EM-fotboll på Östgötaporten!

Nu har du som medlem möjlighet att se matchen mellan SVERIGE – IRLAND den 13 juni.

Anmäl dig senast den 8/6 till asa.stenmark@ifknorrkoping.se

Styrelsen vill rikta ett varmt tack till Gert på SEB som erbjuder oss i NFTG att gå på matchen.